Doodle puppie 2015

Interesse

Bent u al langer op zoek naar een labradoodle? Mail ons gerust.

Kristel@hondenvachtspecialist.nl

Op dit moment zijn er weer puppies.
.


DOODLE SPECIALIST

DOODLESPECIALIST IS POWERED BY HONDENVACHTSPECIALISt MAC

 

Vijf dagen vroeger dan verwacht kwamen in rap tempo zonder problemen Luna's puppies op de wereld. In vier uur tijd was Luna klaar met werpen en lag zij tevreden en moe over haar puppies te waken. Moeder en kids maken het goed. 6 Teefjes en 3 reutjes. Wat een feest!

      dag 2                     dag 3
                     dag 5

Alle puppies komen goed aan. Luna blijkt een toegewijde moeder! 's Nachts waken wij met Luna mee over haar jongen.Hierdoor hebben wij gisteren geen foto's geplaatst. Die nachtdienst is best pittig.


                  dag 6

Gisteren hebben we  bezoek gehad van Maureen. Maureen wil graag het nest volgen en op professionele manier gaan vastleggen bij iedere nieuwe stap die de puppies maken. Zo kwam het tabblad " Volg de groei! " tot stand. Kijk dus snel en volg de ontwikkeling. Natuurlijk  zullen wij zelf ook foto's blijven maken en hier plaatsen. Binnenkort krijgen we  ook nog bezoek van Richard Nijveen. Richard heeft zelf twee doodles en is zeer aktief betrokken bij de doodle evenementen en dagen die wij organiseerden en gaan organiseren. Te gave outdoor foto's van honden.  Neem eens een kijkje en klik op de volgende link: http://www.fabphoto.nl/honden/

                  dag 9

"Terwijl mama Luna zich steeds druk bezig houdt met het voeden van de puppies hebben ze mij, papa Harley, gestrikt om een mededeling te doen. En bij deze mededeling hoort dan natuurlijk weer een fijne foto. Bah, wat heb ik hier een hekel aan. Ssst, don't tell Luna, maar de baby's gaan met kerst naar de nieuwe huisjes."
De wurmpjes liggen graag tegen elkaar aan als Mama Luna uit wandelen is. De warmte plaat is niet meer persé in trek. Natuurlijk houden we die nog wel in de werpkist...

De puppies kunnen onwijs tijgeren. Voor onderstaande foto's moeten ze mega goed vastgehouden worden want  o jee, ze tijgeren onder de camera vandaan :-)


                    dag 7

Vandaag merken wij dat Luna vertrouwen heeft in haar pups. Zij verlaat zelfs het nest om buiten te spelen met Harley en Mac. Tussen het spelen door wil ze wel steeds even kijken of de pups nog veilig zijn en geen honger hebben. Wat mooi dat dit al door de natuur is ingegeven zeg. Luna zorgt goed voor haar pups. Ze houdt ze schoon en zorgt dat papa Harley niet in de werpkist komt. Dit is haar natuurlijk te veel. Gek genoeg mag Mac wel aan haar pups ruiken. Mac is dan ook veel rustiger dan Harley naar kleintjes toe.

Puppie rood en donkerblauw zijn goede eters. Volgens mij denken ze dat ze in de provisiekast leven.  Puppie Geel heeft als eerste zijn stembanden ontdekt. Die kan echt alarm slaan bij het eerste roffeltje in zijn maag.Puppie blauw gaat een mega fleece vacht krijgen. Heel gaaf.

Vandaag zijn de nageltjes ook nog even geknipt zodat Luna's tepeltjes  heel blijven. Wat een scherpe gereedschapjes zeg.  Wij zijn erg blij met zulke levenslustige pups.

dag 8

De puppies  wennen aan de oefeningen van het het bio sensor programma.De pups zitten in de neonatale fase

(0 tot 14 dagen)

Na de geboorte van een pup kan deze nog weinig. Hij wordt blind en doof geboren. Communicatie met  mama Luna gaat door middel van piepen. Door huilgeluidjes te maken trekt het jong de aandacht van zijn moeder.


De pup beweegt zich kruipend voort. Door middel van tastzin zoekt hij de tepel van de moeder om te drinken. Dit is een periode waarin het voor de pup vooral belangrijk is om te eten, te slapen en te groeien.

Mama Luna stimuleert de ontlasting van de pups door ze op hun buik te likken. Zij eet de drolletjes, en de urine likt ze op. Zo houdt ze het nest schoon.


De pup kan in deze fase wel ruiken. Hij leert de geur van zijn moeder, broertjes en zusjes kennen. Ook neemt hij de geur van mensen op. In deze fase mogen wij de pups elke dag even in de hand nemen om ze aan onze geur te laten wennen. Wij laten  de pups nog niet in handen van vreemden komen. We laten ze verder hun eigen gang gaan, want in deze fase hebben de pups veel rust nodig. Ze hebben behoefte aan de warmte en veiligheid van het nest. Luna is een top moedertje.

Vanaf vandaag slapen wij zelf ook weer in ons eigen bed en niet meer naast de pups. Wel hebben wij een camera op de werpkist gericht. Vanuit onze slaapkamer kunnen we alles (beeld en geluid) volgen en bij veel geluid en nood gepiep springen wij uit bed. Morgen zullen wij alle puppies weer eens uitgebreid fotograferen.....
      dag 11

Jippie, we zijn een stapje verder. De kleintjes gaan lopen. Oortjes gaan openen en de oogjes beginnen te openen. Wat zijn ze snel.     dag 14

Vandaag lopen alle puppies al door de werpkist. Het is vallen en opstaan. Te schattig. De nieuwe bandjes passen ook allemaal keurig. Wat gaan ze lekker.

We ontvingen vandaag ook weer de foto's van Acubens fotografie. Kijk snel op de pagina "volg de groei "


     bijna een maand

Alle puppies kijken, horen, lopen. Mama verlaat al vaker de werpkist om even alleen te relaxen. De puppies kruipen dan dicht tegen elkaar. Inmiddels is de eerste wormkuur klaar. We mogen in onze handen klappen hoe het allemaal gaat. Heerlijk.

Om mama Luna te helpen krijgen de pups af en toe een flesje.een nieuwe dag...

Na een paar drukke dagen, veel bezoek en levendige puppies volgt hier weer een verslagje vanuit de kraamkamer. Afgelopen weekend kwam onze doodledagfotograaf op bezoek. Maureen van Acubens volgt de puppies al per week en legt de groei vast.(dit kun je onder het tabblad "volg de groei" volgen.)

Richard Nijveen van Fabphoto, erg bekend bij veel doodlebezitters maakte deze grappige foto.


Inmiddels zijn alle nageltjes weer geknipt en merken we dat de pups meer trek krijgen. We zijn al een beetje gestart met puppiepap. Dit geeft een waanzinnige rotzooi. Maar oh wat schattig.


     22 november

De puppies gaan stoeien, blaffen piepen en zijn super levendig. Terwijl wij tig keer de bak verschonen waar zij lekker kunnen liggen is het een drukke bedoeling aan de andere kant van de werpkist.


Enten

De dierenarts is aan huis gekomen om de puppies allemaal te voorzien van chip en entingen. Alle puppies hebben vanaf nu ook een eigen paspoort. De dierenarts was dik tevreden. De puppies waren echt heel stoer. Ze waren niet eens aan het protesteren. Wow.....

11 december

Vandaag een begin gemaakt met het aan de lijn lopen. De puppies zijn verbaasd. Wat moeten we nu met zo'n touw om ons nek in de tuin?

Overmorgen gaan we weer verder hiermee......

Vandaag kregen we ook nog eens eeen aantal foto's van Maureen...

13 december

     26 december 2015

De puppies zijn allen met hun nieuwe baasje mee gegaan vandaag. Luna vond het prima en heeft daarna een marathon slapen gedaan. Heerlijk herstellen nu. Op 7 februari zien we allen puppen weer terug en krijgen alle nieuwe eigenaren veel vacht uitleg.

Wij verheugen ons nu alop deze dag.Geboortegewicht en geslacht 27 okt.

reu

teef

teef

teef

reu

reu

teef

teef

teef

Rood

Groen

Paars

Roza

Lichtblauw

Geel

Grijs

Oranje

Donderblauw

352 gram

308 gram

278 gram

308 gram

276 gram

270 gram

292 gram

306 gram

368 gram

Gewicht op dag 7, 02 november

reu

teef

teef

teef

reu

reu

teef

teef

teef

Rood

Groen

Paars

Roze

Lichtblauw

Geel

Grijs

Oranje

Donderblauw

592 gram

426 gram

418 gram

442 gram

440 gram

446 gram

498 gram

472 gram

546 gram

Binnenkort als de nekjes groot genoeg zijn stappen wij over op de nieuwe herkenningsbandjes.De puppies behouden wel hun eigen kleur.Kijk eens op de leuke site van paradoggies


BIO SENSOR PROGRAMMA


Wij zijn inmiddels gestart met het Bio Sensor programma. Hiermee kunnen we helpen om de stressbestendigheid bij de honden te verhogen.


Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat de vroege jeugd van een hond, tot 16 weken, heel belangrijk is om het karakter te vormen. De eerste 8 weken zijn  dus zeker belangrijk.


Omdat vermoed werd dat de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de hersenen nog geoptimaliseerd kon worden, hebben onderzoekers bepaalde oefeningen uitgewerkt om met een puppy te doen.


Al snel bleek dat deze oefeningen heel wat positieve resultaten brachten voor de hond IN ZIJN LATERE LEVEN.


Het Bio Sensor programma bestaat uit 5 oefeningen die je dagelijks 1 keer doorloopt met de puppy, en dit vanaf dat de puppyeen paar dagen oud is tot hij 16 dagen oud is.


Oefening 1: Leg de pup op zijn rug in je handpalm, buikje omhoog. Duur: 3 tot 5 seconden.

Oefening 2: de puppy loodrecht omhoog houden. Duur 3 tot 5 seconden.

Oefening 3: de puppy loodrecht naar beneden houden. Duur 3 tot 5 seconden.

Oefening 4: met een wattenstaafje tussen de teentjes van elk pootje wrijven. Duur: 3 tot 5 seconden voor elk pootje apart.

Oefening 5: Leg de puppy met voetzooltjes en buikje op een vochtige handdoek die minstens 5 minuten in de koelkast heeft gelegen. Duur 3 tot 5 seconden.


Resultaten op latere leeftijd:


- verbeterd cardiovasculair systeem


- sterkere hartslag


- sterkere adrenaline klieren


- hogere weerstand tegen ziektes


- fel verbeterde stress-resistentie


Papa Harley

Overgangsfase

(dag 10 - dag 21)

Rond dag 10 gaan de ogen en oortjes open. Doordat ze er nu twee zintuigen bij gekregen hebben nodigt dat natuurlijk uit om de omgeving voorzichtig te gaan verkennen. De pups gaan al spelenderwijs met elkaar vechten en kunnen vanaf dit moment ook met de staart kwispelen.


 

Ontwormen: begin al op 2 weken leeftijd.

Pups kunnen reeds in de baarmoeder besmet raken met wormen. Ook via de moedermelk kunnen de pups besmet raken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zo'n 90-95% van de puppy's vlak na de geboorte al besmet is met wormen. Omdat een worminfectie de ontwikkeling van een pup nadelig kan beïnvloeden is het van belang puppy's goed te ontwormen.


De Puppies worden bij de ons op 2-4-6-8 weken ontwormd,dit mag bij de nieuwe baasjes herhaald worden op, 3-4-5-6-9 maanden en op 1 jarige leeftijd.


Wanneer komen de tanden door?

Bij de geboorte zijn de tanden van de puppies nog niet te zien. Ze zitten nog onder het slijmvlies.. De eerste elementen van het melkgebit komen 3-4 weken na de geboorte door het slijmvlies te voorschijn


Doorbraaktijdstip Melkgebit   


Snijtanden  3 – 4 weken   

Hoektanden  3 – 5 weken   

Premolaren  4 – 12 weken
Wisseltijdstip - Blijvend gebit


Snijtanden3 – 5 maanden

Hoektanden5 – 7 maanden

Premolaren 4 – 6 maanden

Molaren   4 – 7 maanden 


De eerste socialisatiefase:

       3/12 weken


Deze fase is een heel belangrijke periode in het leven van de pup. In deze periode moeten de pups de rest van de buitenwereld als normaal gaan beschouwen.


Nieuwsgierig

Ze maken kennis met van alles en iedereen en zijn onderzoekend en nieuwsgierig. In deze periode moeten de hondjes met een zo breed mogelijk menselijk en dierlijk publiek in aanraking komen.

Je kunt een pup vanaf 3-4 weken pap gaan voeren.

Wennen aan prikkels

Ook moeten ze leren dat allerlei prikkels als bv. lawaai van auto's, treinen, apparaten, enz. niet eng is. Dit proces wordt socialisatie genoemd. De 1e socialisatieperiode moet rustig gebeuren, anders krijgt de pup een overkill aan informatie en kan hij dat niet op de juiste manier verwerken. Het is prima om de pup op de arm te nemen en rustig te laten wennen aan de nieuwe prikkel(s). We merken snel  of de pup angstig of nieuwsgierig is. In het eerste geval is de hond nog niet toe aan de prikkel. In het tweede geval is de pup klaar om op de grond op verkenningstocht te gaan. Als het nog wat angstig is negeer je de angstige pup en troost het niet, want dan versterk je de angst. We brengen in een later stadium de pup opnieuw met de prikkel in aanraking. Na een paar keer zal de hond de prikkel als normaal gaan beschouwen en er niet meer angstig voor zijn.


Stoeien en spelen

We merken dat de pups onderling gaan stoeien en spelen. Hiermee bepalen ze spelenderwijs hun positie ten opzichte van elkaar. Mama Luna corrigeert de pups als dat nodig is.1230 gram

966   gram

922   gram

932   gram

1090 gram

988   gram

1135 gram

1035 gram

1150 gram

Gewicht bij 3 weken;

Rood

Groen

Paars

Roze

Lichtblauw

Geel

Grijs

Oranje

Donderblauw

reu

teef

teef

teef

reu

reu

teef

teef

teef

Gewicht bij 6 weken;

2910  gram

2500  gram

2560  gram

2065  gram

3080  gram

2570  gram

2710  gram

2730  gram

2710  gram

Rood

Groen

Paars

Roze

Lichtblauw

Geel

Grijs

Oranje

Donderblauw

reu

teef

teef

teef

reu

reu

teef

teef

teef