Vachtonderhoud

DOODLE SPECIALIST

DOODLESPECIALIST IS POWERED BY HONDENVACHTSPECIALISt MAC

 

Onderhoud vacht labradoodle


De puppie vachten gaan na ongeveer 6 รก 7 maanden in de vachtovergang. De vacht gaat volwassen worden en puppiehaartjes verdwijnen. Een periode waarin nog makkelijke klitten en vilt plekken kunnen ontstaan. Het "jasje"van de hond zit dan niet lekker en de lieveling heeft hier last van. Belangrijk dus om dit te voorkomen. Omdat in de eerste maanden de meeste eigenaren gemakkelijk met een kam door de vacht vliegen is men vaak niet voorbereid op de periode waarin de vacht wel bijna op het witte schapenkleedje van Ikea gaat lijken.

Daar sta je dan met dat bolletje wol in je handen: speels, vrolijk, wollig en superschattig!  Om te knuffelen! Je voelt je de gelukkigste hondeneigenaar op aarde en wilt jouw doodle alles bieden om haar een gelukkig hondenleven te kunnen garanderen. Hier maakt een goede vachtverzorging een groot deel van uit.


Helaas weten veel nieuwe doodle baasjes niet wat er allemaal komt kijken bij een optimale vachtverzorging van hun hond wat tot grote schrik leidt, zodra ze voor de eerste keer een bezoekje aan de trimsalon brengen.
Om de vacht van een doodle mooi lang en uit de klit te kunnen houden is regelmatig borstelen en knippen namelijk pure noodzaak.


Omdat de ondervacht loslaat, maar blijft hangen in de dekvacht (de doodle verhaart zogezegd niet) moet de vacht regelmatig (min. 1 keer per week) geborsteld worden om klitvorming tegen te gaan. Hoe dikker en langer de vacht is, des te klitgevoeliger en des te vaker deze geborsteld zal moeten worden.


Zodra de puppyvacht plaats heeft gemaakt voor een volwassen vacht (na 7 tot 12 maanden) is een trimbeurt uiterlijk elke 2 maanden een must om de vacht klitvrij en op een knuffelige onderhoudvriendelijke lengte te kunnen houden. De vacht van de doodle groeit circa 1,5 cm in de maand. Een regelmatig knipbeurt is dus echt een must..

 

Vanwege de onwetendheid van baasjes over een juiste vachtverzorging worden de meeste doodles pas voor het eerst naar de trimsalon gebracht als ze zo in de klit zitten dat het baasje zich geen raad meer weet. Hoe voorzichtig de hond vervolgens ook geknipt wordt, ontklitten is een langdurige, onprettige ervaring.


Ben jij de trotse eigenaar van een Australian of gewone labradoodle of golden doodle?

Laat je goed voorlichten en leer zelf het vachtonderhoud goed onder te knie te krijgen.


Tot ziens bij Hondenvachtspecialist!

 

Bikkel

Bikkel hierboven heeft model gestaan om deze foto voor u te maken. Een half geknipt hoofd geeft weer wat de trimster voor u kan doen. Bikkel heeft een enorme krulvacht. De geknipte helft heeft voor deze hond en zijn baasje de ultieme lengte..


Trimkosten

Een labradoodle zal zo ongeveer iedere twee maanden getrimd moeten worden als de vacht volwassen is. Een trimbeurt kost al snel 85,00 euro bij een onderhouden vacht welke niet in de klit is. Een trimster is al gauw zo'n drie uur op de vacht aan het werken.

Naast knippen is er een   uitrusting nodig om alles goed te onderhouden. Laat je vrijblijvend voorlichten in  de trimsalon.

www.hondenvachtspecialist..nl