Doodlepuppies 2018

DOODLE SPECIALIST

DOODLESPECIALIST IS POWERED BY HONDENVACHTSPECIALISt MAC

 

7 Oktober,


Na wat heftige dagen omdat de kraamvrouw koorts kreeg en we op dag twee toch een zwakke pup hebben moeten laten gaan is er nu een opwaartse lijn. Een kerngezonde relaxte mama hond met nog 8 gezonde snel groeiende puppies.

Wat zijn we trots om de dames in de rode mandjes en de heren in de blauwe mandjes aan jullie te showen;

3 oktober;

Debevalling starte op 2 oktober, op 3 oktober werd de eerste pup geboren. Nandi is een top moeder en ontfermt zich direkt over haar

kroost.

Ze is natuurlijk erg moe na deze marathon en dus voor de komende dagen extra rust en veel verwennen. De pups lijken allen al een goed zuigreflex te hebben en tijgeren rondom de tepels om zich tegoed te doen aan die o zo belangrijke eerste melk.
Interesse

Bent u al langer op zoek naar een labradoodle? Mail ons gerust.

Kristel@hondenvachtspecialist.nl


Zeer binnenkort volgt meer nieuws.
Mama Nandi

Papa Harley

Geboorte 3  oktober 2018.


Roze (zwart)

Geel (zwart)

Blauw(Blond)

Paars(Blond)

Zwart (caramel)

Groen(caramel)

Bruin (Caramel)Rood(Creme)

Oranje (caramel


336 gram

340 gram

372 gram

332 gram

352 gram

398 gram

382 gram

432 gram

432 gram

teefje

teefje

reu

teefje

reu

reu

reu

reu

reu


Binnenkort als de nekjes groot genoeg zijn stappen wij over op de nieuwe herkenningsbandjes.De puppies behouden wel hun eigen kleur.Kijk eens op de leuke site van paradoggies


BIO SENSOR PROGRAMMA


Wij gaan starten met het Bio Sensor programma. Hiermee kunnen we helpen om de stressbestendigheid bij de honden te verhogen.


Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat de vroege jeugd van een hond, tot 16 weken, heel belangrijk is om het karakter te vormen. De eerste 8 weken zijn  dus zeker belangrijk.


Omdat vermoed werd dat de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de hersenen nog geoptimaliseerd kon worden, hebben onderzoekers bepaalde oefeningen uitgewerkt om met een puppy te doen.


Al snel bleek dat deze oefeningen heel wat positieve resultaten brachten voor de hond IN ZIJN LATERE LEVEN.


Het Bio Sensor programma bestaat uit 5 oefeningen die je dagelijks 1 keer doorloopt met de puppy, en dit vanaf dat de puppyeen paar dagen oud is tot hij 16 dagen oud is.


Oefening 1: Leg de pup op zijn rug in je handpalm, buikje omhoog. Duur: 3 tot 5 seconden.

Oefening 2: de puppy loodrecht omhoog houden. Duur 3 tot 5 seconden.

Oefening 3: de puppy loodrecht naar beneden houden. Duur 3 tot 5 seconden.

Oefening 4: met een wattenstaafje tussen de teentjes van elk pootje wrijven. Duur: 3 tot 5 seconden voor elk pootje apart.

Oefening 5: Leg de puppy met voetzooltjes en buikje op een vochtige handdoek die minstens 5 minuten in de koelkast heeft gelegen. Duur 3 tot 5 seconden.


Resultaten op latere leeftijd:


- verbeterd cardiovasculair systeem


- sterkere hartslag


- sterkere adrenaline klieren


- hogere weerstand tegen ziektes


- fel verbeterde stress-resistentie


Overgangsfase

(dag 10 - dag 21)

Rond dag 10 gaan de ogen en oortjes open. Doordat ze er nu twee zintuigen bij gekregen hebben nodigt dat natuurlijk uit om de omgeving voorzichtig te gaan verkennen. De pups gaan al spelenderwijs met elkaar vechten en kunnen vanaf dit moment ook met de staart kwispelen.


 

Ontwormen: begin al op 2 weken leeftijd.

Pups kunnen reeds in de baarmoeder besmet raken met wormen. Ook via de moedermelk kunnen de pups besmet raken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zo'n 90-95% van de puppy's vlak na de geboorte al besmet is met wormen. Omdat een worminfectie de ontwikkeling van een pup nadelig kan beïnvloeden is het van belang puppy's goed te ontwormen.


De Puppies worden bij de ons op 2-4-6-8 weken ontwormd,dit mag bij de nieuwe baasjes herhaald worden op, 3-4-5-6-9 maanden en op 1 jarige leeftijd.


Wanneer komen de tanden door?

Bij de geboorte zijn de tanden van de puppies nog niet te zien. Ze zitten nog onder het slijmvlies.. De eerste elementen van het melkgebit komen

3-4 weken na de geboorte door het slijmvlies te voorschijn


Doorbraaktijdstip Melkgebit   


Snijtanden  3 – 4 weken   

Hoektanden  3 – 5 weken   

Premolaren  4 – 12 weken
Wisseltijdstip - Blijvend gebit


Snijtanden3 – 5 maanden

Hoektanden5 – 7 maanden

Premolaren 4 – 6 maanden

Molaren   4 – 7 maanden 

De eerste socialisatiefase:

       3/12 weken


Deze fase is een heel belangrijke periode in het leven van de pup. In deze periode moeten de pups de rest van de buitenwereld als normaal gaan beschouwen.


Nieuwsgierig

Ze maken kennis met van alles en iedereen en zijn onderzoekend en nieuwsgierig. In deze periode moeten de hondjes met een zo breed mogelijk menselijk en dierlijk publiek in aanraking komen.

Je kunt een pup vanaf 3-4 weken pap gaan voeren.

Wennen aan prikkels

Ook moeten ze leren dat allerlei prikkels als bv. lawaai van auto's, treinen, apparaten, enz. niet eng is. Dit proces wordt socialisatie genoemd. De 1e socialisatieperiode moet rustig gebeuren, anders krijgt de pup een overkill aan informatie en kan hij dat niet op de juiste manier verwerken. Het is prima om de

pup op de arm te nemen en rustig te

laten wennen aan de nieuwe prikkel(s).

We merken snel  of de pup angstig of nieuwsgierig is. In het eerste geval is de hond nog niet toe aan de prikkel. In het tweede geval is de pup klaar om op de grond op verkenningstocht te gaan. Als het nog wat angstig is negeer je de angstige pup en troost het niet, want dan versterk je de angst. We brengen in een later stadium de pup opnieuw met de prikkel in aanraking. Na een paar keer zal de hond de prikkel als normaal gaan beschouwen en er niet meer angstig voor zijn.


Stoeien en spelen

We merken dat de pups onderling gaan stoeien en spelen. Hiermee bepalen ze spelenderwijs hun positie ten opzichte

van elkaar. Mama Juna corrigeert de

pups als dat nodig is.Dag 15:


Blauw(bruine)

Roze (blonde)

Oranje (br/wit)

Zwart (bruine)

Paars(wit/Bruin)

Grijs (caramel)

Rood(bruine)

Bruin (wit/bruin)

Geel(blond)

646 gram

792 gram

792 gram

668 gram

660 gram

726 gram

826 gram

592 gram

768 gram

Reu

Teef

Reu

Teef

Teef

Teef

Reu

Reu

Reu